2021. szeptember 28., kedd

A népmese ünnepe

 A tanév első jelentős és hagyományos programja a magyar népmese napjáról való megemlékezés. Ez a nap, szeptember 30-a, Benedek Elek születésnapja.



A népmese napját első ízben 2005. szeptember 30-án rendezték meg azzal a céllal, hogy ezen a napon  minden mesekedvelő felnőtt és gyerek különös tisztelettel forduljon a  népmesék felé.

„Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe, de mintha egyre gyakrabban tétlenül néznénk ennek háttérbe szorulását, elfelejtését. Vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra és adjuk tovább az eleinktők kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, mesebeli kincseket!”

(Részlet a Magyar Olvasástársaság 2005-ös felhívásából)

Az idén különleges módon tisztelgünk a népmesék és Benedek Elek előtt. Szeptember 30-án a könyvtárban meseolvasásban mérik össze tudásukat a 3-5. évfolyam tanulói. Az előtte levő napokon pólófestés lesz a program. Minden kisdiák mesenapi motívummal díszítheti a pólóját. Minden napra jut mesehallgatás, filmvetítés. A könyvtárban "mesés" rejtvények várják az érdeklődőket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése